Kesenuma Kuwacha Eitoku – Börjar på nytt efter tsunamin - Yunomi.life

mullbärsträd te, sencha stil

Handla Mulberry Tea & Mulberry Tea Powder från Mr. Sato


En berättelse om ursprunget till Kesennuma Kuwacha (Mulberry Tea): Blazing a New Path to the Future
av Norifumi Sato, president för Kesennuma Kuwacha (redigerad av Matcha Latte Media)

Efterdyningarna av tsunamin 2011 i norra Japan2:46 den 11 mars 2011 förändrades mitt liv för alltid.

Fram till den dagen ägde jag en krokettbutik i staden Kesennuma, en av de städer som förstördes av jordbävningen och tsunamin. Så snart jag kunde återhämta mig efter den första chocken sprang jag för att kontrollera min fru och min mamma och ledde dem sedan till ett evakueringsskydd.

Sedan rusade jag runt i staden och instruerade alla och alla att evakuera. När tsunamin drabbade lyckades jag knappt klättra i säkerhet i en närliggande kontorsbyggnad.

Stora östjapansk jordbävning

Storlek: 9.0, Intensitet: lägre 6

Tsunamins höjd när den nådde mitt hem var sju meter (23 fot).

När jag tittade ut från ett litet fönster i kontorsbyggnaden jag var i kunde jag bara se när mitt hus tvättades bort.

Efter två långa dagar kunde jag äntligen träffa min familj igen. Eftersom vårt hem förstördes hade vi inget annat val än att bo i ett skydd i två månader. Det var hemskt! Lyckligtvis har vi nu flyttats till tillfälliga bostäder, vilket är en stor förbättring. Jag har valts till att vara chef för denna nya gemenskap och jag gör det till mitt ansvar att utveckla en känsla av gemenskap bland invånarna.

Rekonstruktion med Kuwacha!

Ombyggnad med mullbärsteEftersom jag hade tappat bort mitt hem och min försörjning hade jag en total förlust av vad jag skulle göra härnäst. En bekant av mig, en bonde, började prata med mig om möjligheten att tjäna pengar på Kuwacha.

Jag tappade mitt hus och min egen lilla butik, men jag tappade inte min familj. För min familjs skull, liksom för min egen, trodde jag att detta skulle vara min sista chans att eventuellt gå vidare, med tanke på min ålder. Så jag bestämde mig för att genom Kuwa Cha-affären skulle jag bidra till återuppbyggnaden och återhämtningen av våra liv i Kesennuma.

MullbärsbladMullbärsbladen som används för Kesennuma Kuwacha odlas kemifria av kontrakterade jordbrukare i Shishiori-området i staden Kesennuma och i staden Minamisanriku.

Tebladen plockas på morgonen och raffineras för att undvika näringsförlust. Slutprodukten har en delikat sötma och är djupgrön i färg.

 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras