Fråga mig vad som helst - Yunomi.life

Det finns så mycket att lära ... var ska jag börja? Vill du veta något om japanskt te som du inte hittar någon annanstans online?

Låt oss hjälpa! Detta blogginlägg betecknas som Ask Me Anything. Lämna en fråga som ett artikelförslag, och om (när) vi väljer att skriva artikeln får du en gratis påse te efter eget val! (Max $ 30 värde)

17 kommentarer

andreii

Hallå! Kan du snälla berätta för mig vad matchens kejserliga betyg betyder? Jag trodde att det bara fanns ceremoniella, premium- och kulinariska sorter.
Jag beställer en match antingen i Japan eller bara i en butik i Moskva. Jag bor i Ryssland, Moskva. Jag såg om den kejserliga graden av matchen på europeiska platser.
Tack för ditt jobb!
Har du ett representativt kontor i Ryssland?

Elisa Darin

Mitt artikelförslag handlar om skillnaden mellan de olika typerna av Hojicha och Bancha. Vanligtvis är dessa typer fortfarande förvirrade i Europa.
(Jag har jobbat i ett tehus i Italien i 4 år och vanligtvis visste folk inte skillnaden mellan Bancha och Hojicha).
Jag vill också ha mer information om de "fermenterade" japanska teerna.

tack!
elisa

Elisa Darin

Hej,
Jag har tittat på din livestream på Instagram. Jag gillade det verkligen, mycket intressant och väl beskrivet.
Jag bor för närvarande i Tokyo och vill besöka din gård.
Jag har redan besökt en gård i Kagoshima och Kyoto prefektur, och jag skulle vilja upptäcka mer!
Berätta för mig om du välkomnar besökare för att förklara te-bearbetningen och visa gården och åkrarna.
tack så mycket,
elisa

Marti

Har formen på yunomi eller chawan påverkar smaken på teet? Varför dricker vi matcha ur en kraftig grunt kopp och dricker bryggt te av en högre och tunnare kopp? Dessutom, hur påverkar formen på kärlet vi dricker teet ur upplevelsen av teet? Tack för att du har svarat på mina frågor.

Edwin Ooi

Jag skulle vilja förstå, hur bestämmer var och en av de tre huvudsakliga japanska teceremoniskolorna (Urasenke, Omotesenke, Mushakojisenke) vilken matcha, dess producenter etc som passar bäst för deras ceremonier? Är det ett rent smakbaserat beslut, matcha-utseende eller rent marknadsföringsrelaterat? Tack och ser fram emot ditt svar.

Arina

Jag skulle vara intresserad av att lära mig mer om hur färgen och utseendet på te påverkar deras smak - påverkar utplattningen av bladen deras smak; eller hur stor skillnad det gör om teet är genomskinligt mot ogenomskinligt; vad gör ett te gräsbevuxet; finns det ett sätt att berätta från färgen att teet kommer att ha en stark umami-smak?

Vivek

Vilka är skillnaderna i te från de stora japanska växande regionerna, och hur påverkar de smaker, testilar etc.?

Mack

Jag skulle vilja veta mer om ekologiskt teodling i Japan. Specifikt, vilka är de vanligaste åsikterna bland tebönderna i Japan om fördelarna och nackdelarna med organiska metoder och certifieringar? Vilka är de te-specifika utmaningarna med ekologiskt jordbruk? Är till exempel vissa stilar eller sorter mer eller mindre svåra att odla organiskt än andra? Vilka metoder har ekologiska tebönder utvecklat för att övervinna kostnaderna och utmaningarna med ekologiskt jordbruk? Finns det någon enighet bland jordbrukarna om kvaliteten (eller den potentiella kvaliteten) på organiskt te jämfört med konventionellt odlat te? Etc. Tack för att du ger insikt i detta!

San Suneary

Har du dina butiker i Bryssel? När den nya skörden Matcha kommer att solde.?

Nick Kim

Hur påverkar olika te-sorter smaken på slutprodukten?

Maria Walker

Hallå,
Jag har undersökt fetmaproblemet i ungefär tio år och jag har funnit att Japan bara har 10 procent fetma jämfört med USA: s fetma som är 4 procent. Jag gillar att veta om konsumtionen av vissa typer av teer och när teerna är berusade har något att göra med att hindra japanerna att bli överviktiga.
Tack,
Maria

Jakub S

Hur påverkar ångtid på te?

Kerrace Alexander

De bästa ställena att resa i Japan för att lära sig mer om japanskt te, besöka tebruk, uppleva de bästa alternativen för tesmakning och uppleva japansk teceremoni.

Nicholas Cageao

Jag har redan gjort ett förslag om teservis men en annan fråga kom att tänka på att jag verkligen inte kan hitta svaret någonstans: Vilka är de främsta skillnaderna mellan "bergsvuxen" och vanligt (jag antar att det är platåvuxet) japansk te? Hur påverkar det smak? näringsämnen? etc.

Nicholas Cageao

Jag skulle gärna se en artikel om japansk te och varför den passar så bra för japanskt te. Var noga med att ta med saker som kyusu, shiboridashi och din namne, den yunomi kopp. Tack för att du frågar!

Andrew Macrae

Kan du prata om matcha färgvikt? Min burk har inte den starka gröna färgen, tror jag på grund av att jag förvarar den vid rumstemperatur. Ska det kylas och när färgen bleknar är det fortfarande bra att dricka?

Michal

het jämfört med kallt / iste (sencha) bryggjämförelse vad gäller ämnen, vad är hälsofördelarna med båda metoderna?
finns det några negativa hälsoeffekter av te (sencha) dricka?

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras