Yancha: Intervju med Yancy Lever en amerikansk tebonde - Yunomi.life

Idag delar vi med oss ​​av vår intervju med Yancy Lever, en amerikansk tebonde som är bosatt i Otoyo Village, Kochi Prefecture. Yancy är relativt ny inom det japanska tevärlden med tre skördesäsonger under sitt bälte, men under denna korta tid har han hjälpt till att återuppliva den lantliga bergsbyn Otoyo samt Aruse (Tokushima-prefekturen) där hans tefarm ligger. Han har spännande projekt planerade på sin hemmabas i Japan med sin partner och fru Azusa-san och växande familj. Njut av den här intervjun när han delar med sig av sin historia om att bli tebonde! 

 

 

 

Moé: Först vill jag börja med att tacka dig för att du tog dig tid idag att göra den här intervjun med oss. Jag vet att Ian-san (Ian Chun) redan intervjuade dig via Instagram för något år sedan, så det kan finnas en viss överlappning mellan frågorna men jag tänkte att det skulle vara trevligt att få en intervju från en tebonde som du själv (dvs. icke-japanska) i ett blogginlägg så att folk kan få tillgång till det i skriftlig form. Så du kommer ursprungligen från USA, stämmer det? 

Yancy: Ja, Jag växte upp i Washington State, tvärs över vattnet från Seattle. Och innan jag flyttade till Japan bodde jag i Colorado i ungefär fyra år. 

Moé: Tja, jag antar att jag kommer att dyka in direkt och fråga --- Jag är nyfiken på att höra din berättelse om hur du hamnade som tebonde i Japan? 

Yancy: 2015 åkte jag på backpacker, bara på resande fot. Jag åkte ner till Mexiko och jag hade inte så mycket planer. Och det slutade med att jag reste med tre personer från olika delar av världen. Och en av de där tjejerna var en japansk tjej. Och så slutade vi med att vi reste tillsammans ner till Ecuador i sju månader. Och i grund och botten blev vi kära. Jag åkte först tillbaka till USA eftersom jag spenderade alla mina pengar på att resa. Jag jobbade i ungefär tre månader och sedan flyttade jag till Japan. Och Japan var egentligen inget jag hade tänkt på tidigare, jag var mest intresserad av budgetresor och billiga resor. Jag visste ingenting om Japan men min flickvän på den tiden berättade bara för mig att hon hade ett pensionat i bergen och åkte forsränning. Så jag kom precis hit och det slutade med att jag jobbade för en tebonde som skördade och trimmade te och lite gräsklippning. Jag hade inget annat riktigt jobb. Jag jobbade bara deltid... hmm, pratar du japanska? 

Moé: Ja... Fast jag är rädd att det är rostigt, speciellt nu med Covid och att vara i Frankrike utan att ha många japanska kopplingar i min närhet. Men trots allt är jag japan. 

Yancy: Ibland vet jag inte. Jag pratar inte bara engelska. 

Moé: Åh, du kan blanda språket om det hjälper. Jag kodmixar hela tiden. 

Yancy: Jättebra, tänkte jag säga arubaito (del-timig). Hur som helst, jag jobbade precis för den här tebonden. Och det finns inte ett lot av ungdomar där jag bor (*Eftersom det inte finns många ungdomar i Otoyo är en ung man cirka 65 år). Så jag blev liksom bara den här go-to-killen när de ville att någon skulle komma och hjälpa till på gården. Och han tog mig precis ner till den här andra gården som hade varit övergiven i ungefär tre år och sa: 

"Ja, du behöver ett jobb! Så om du vill kan du skära ner det här teet så kommer det tillbaka. Och sedan kan du börja odla på den här fastigheten." 

Då bodde det en kvinna i huset på fastigheten men hon bor inte där längre så det är en akiya (övergivet hus). So Hur som helst, jag hade inga andra superviktiga saker att göra så jag skar ner teet riktigt kort och sedan kom det bara tillbaka under nästa år. Dvs jag skulle kunna skörda året därpå. 

Moé: Inte dåligt! 

Yancy: Så jag fick den gården och sedan en annan gård där människorna hade drivit den tills de bestämde sig för att de inte ville göra det längre. Så den andra tefarmen var i mycket bättre skick. Förra året var min skörd en större mängd. 

Moé: Så du har tagit emot dessa tegårdar som har blivit övergivna. Och du är i byn Otoya, Kochi Prefecture? 

Yancy: Nej, Otoyo. 

Moé: Ursäkta, Otoyo. Jag är inte bekant med just den regionen. 

Yancy: Har du bin in Shikoku (En av de fem största öarna i Japan)?

Moé: Ja, bara för korta resor. Jag har varit i Ehime Prefecture som främst var för att åka Shimanami Kaido cykelväg och jag tillbringade också en vecka eller så i en lantlig by som heter Hoichi i Tokushima Prefecture för att hjälpa till på en bygdegårdsteaterevenemang

Yancy: åh! Så min gård ligger precis på gränsen mellan prefekturerna Kochi och Tokushima. Min gård är faktiskt i Tokushima. 

Moé:  Jag förstår, och får jag fråga om alla dessa interaktioner sker på japanska? 

Yancy: Ja, ganska mycket. Min japanska är inte så bra. Ändå har jag blivit mycket bättre. Jag har plockat upp den. Så jag har precis börjat odla te. Och i stort sett titta på vad alla andra gör. Och sedan göra samma sak. Jag putsar mitt te två gånger om året och sedan skördar jag bara en. 

Moé: Så bara ichibancha (första flush) skörd? 

Yancy: Ja.

Moé: Och var du intresserad av japanskt te innan du flyttade till Kochi? Eller var det något du liksom hamnade i? 

Yancy: Det här var bara något jag föll in i. Jag tror kanske innan jag flyttade till Japan, jag vet inte om jag någonsin hade druckit grönt te [skratt]. Du vet, jag rörde mig inte med någon sorts tepassion, inte alls. Jag gillade bara arbetet. Jag gillade människorna som gjorde jobbet. Det var något att göra, det var intressant. Och det har varit roligt och tillfredsställande att bygga denna ganska lilla teverksamhet med min fru. 

Moé: Mycket snyggt, jag märkte att du är ganska ny på Yunomi webbplats. Kan du påminna mig om hur länge du har odlat te? 

Yancy: I ungefär fyra år och jag har gjort tre teskördar. Det här är kanske första året, eller kanske andra året som jag börjar sälja te på Yunomi. 

Moé: Vi har inte intervjuat en icke-japansk tebonde tidigare... Kan du dela med dig av några av utmaningarna som du har stött på, om några? 

Yancy: Som från att vara utlänning?

Moé: It kan vara ja, från att vara en utlänning. Men jag skulle också vara öppen för att höra om eventuella ytterligare utmaningar som en ny tebonde kan möta. 

Yancy: För mig, tutmaningen inom teodling är att tjäna pengar [skratt]. Så de flesta små tegårdar bearbetar te på sin egen fabrik. De har en fabrik nära sin gård eller en som är deras egen. Men jag har inte all tefabriksutrustning. Och jag äger ingen tefabrik. Så det slutar med att jag betalar en stor tefabrik som bearbetar många små tebönders teer. Det slutar med att jag spenderar ungefär en tredjedel av vad allt te är värt till fabriken. Och sedan går ytterligare en tredjedel till gödning, allt arubaito människor (deltidsanställda), och förpackningen. Jag förpackar ganska bra... den har en dragkedja och tjockare förpackning. När alla pengar väl går in i verksamheten är det svårt att tjäna mycket. Och att sälja teet är faktiskt också lite utmanande i Japan. 

 

Yancha - Yancy Lever TeaChecka ut Yanchas fina teförpackning! 

 

Moé: jag föreställer mig... 

Yancy: Jag säljer te på en bondemarknad nere i Kochi. Så det finns tillfällen där jag säljer mycket te, men det är svårt. Och det tar mycket tid. Jag skulle gissa att jag gör kanske 500yen (cirka $4.40) en timme eller mindre när allt är klart. Men jag antar att om det inte var så, då skulle folk inte ge bort tegårdar [skratt]. Om du är i Kyoto eller har en större gård, skulle jag föreställa dig det är lättare. Vissa tebönder har ett mycket bättre system, ett mer lönsamt system jämfört med vad jag har här. Och att hitta arbetskraft är också svårt. Det är inte många unga. De äldre här är ganska upptagna med att göra sin egen grej. De har sina egna gårdar. Så de är inte riktigt intresserade av att komma till min gård för att putsa te, även om de kommer till min gård om jag ber dem att hjälpa till.

 

Yancy Lever - bondens marknad KochiYancy säljer sina teer på Kochis bondemarknad (Nichi yo ichi) på söndag. 24 oktober 2020. 

 

Moé: Så det skulle vara utmaningar som kommer med att bo på landsbygden i Japan, eller hur? 

Yancy: Ja. Men jag antar En bra poäng med att vara utlänning är kanske att det är lättare att sälja te. För jag fångar folks uppmärksamhet. Du vet, jag är den enda vita killen som säljer något. Det finns en annan utlänning som har ett grönsaksställ men det är en riktigt stor söndagsmarknad och folk går förbi mig och de tittar upp på mig och går, 

"Vad!? En vit kille säljer te???” och då frågar de mig alltid, 

"Är du det här teet?" 

Och jag säger till dem: "Ja, jag är en tebonde." 

Deras svar är i stil med, "Vad!?!?!, en tebonde!?" (dvs i förvåning). 

Och på så sätt gör det det lättare för mig att sälja te. 

Moé: Jag kan nästan visualisera landskapet [skratt]... men de vill förmodligen bara stötta dig eller så är de helt enkelt nyfikna på att prova dina teer! 

 

Yancy Lever Intervju - Moe Kishida

Zooma världens ögonblicksbild - Även om Covid har gjort resor mer utmanande, är vi också tacksamma för att vi kan intervjua våra tebönder i den här typen av format. Den här intervjun har inspirerat mig att besöka Yancys teby och framtida pensionat. Förhoppningsvis kan jag ta mig dit personligen inom en snar framtid!

 

Moé [fortsatte]: Jag vet att det finns traditionella folkteer i Shikoku-området. Som goishicha, även om jag tyvärr inte har provat detta te än. 

Yancy: Egentligen är goishichan från där jag bor. Från Otoyo Village. Den huvudsakliga goishicha-gården ligger faktiskt bara på vägen från mig...

Moé: Åh, det är väldigt snyggt! Men du gör bara det typiska japanska teet som sencha och hojicha? Inte goishicha? 

Yancy: Jag har inte gjort jästa teer. Så jag gör sencha. Sencha som har allt stammaterial också. Sedan gör jag det tokusen sencha (premium sencha Yabukita cultivar), som har de mindre stjälkarna sorterade bort. Och när jag får påsarna med stamte gör jag hojicha av det. Jag köpte också bancha av bonden som jag arbetade för och gjorde hojicha och tjänade på det. Och jag har fått ganska bra recensioner av min hojicha. 

Moé: Så skulle du säga att din hojicha är teet som du skulle rekommendera till kunderna på Yunomi? 

Yancy: Jag antar att jag inte riktigt skulle veta... Men min hojicha är unik eftersom jag rostar den på en "baisenki” (rostmaskin). Och jag gör det över kol som jag gjort. Så jag gjorde mitt eget kol och så har jag bara ett rotisserie, jag tror det heter en baisenki. Och jag vänder den för hand, och allt görs med känsla. Det är två hål i varje ände och sedan när röken börjar komma ut lite, brukar jag vänta i 2-3 minuter och ta ut den. Och så ska jag göra en sats till. Så det är precis som en långsam rostad hojicha. Jag tror att det jag skickade till Ian var en lättare stek. Så jag får alltid riktigt bra recensioner på hojicha och det är lite unikt eftersom jag gör det för hand och det är gott. Jag tror att det alltid förändras lite också. Ibland gör jag det från ”kuki” (stammar) och ibland gör jag det från ”bancha”. Och sedan, om jag inte säljer alla mina sencha i år, då ska jag förvandla årets sencha till en hojicha.  

Moé: Hur lång tid tar rostningsprocessen dig när du rostar den för hand?

Yancy: Jag kan göra ca 500g på en gång. Vanligtvis är det ungefär 13 minuter när jag tar tid. För att göra 500g och sedan häller jag det i en behållare. Och sedan lägger jag i ytterligare 500 g. Och jag gör alltid det här på en regnig dag. Om jag inte kan arbeta, om jag inte kan göra någonting på gården, eller mitt arbete blir inställt på grund av regn mycket av tiden. Så vanligtvis är det under regnperioden. Jag säger till mig själv, okej, jag har en dag. Jag kan sitta hemma. Så jag ska vända det här rotisseriet till kol, lyssna på musik och göra hojicha idag [skratt]. Jag brukar spendera en dag med att göra hojicha. Det tar mig totalt 5-6 timmar och jag brukar bara göra 4-6kg partier. Det är inte mycket. Och då brukar jag sälja hojicha ganska snabbt och då måste jag göra mer.

 

Future of Yancha - Guest House som kretsar kring te

Moé: Så du nämnde den här utmaningen att tjäna pengar på te. Föreställer du dig att du fortsätter att odla te i framtiden? 

Yancy: Ja, jag kommer att fortsätta med te och odla te. Så jag nämnde innan vi drev ett pensionat från huset vi bor i. Och vi stängde ner pensionatet för ungefär två år sedan. Jag tror att vi i två år inte har tagit några kunder, bara för att vi har två döttrar nu. Så som vi har det inrättat är att jag just nu befinner mig i en tatami rum [Yancy visar mig utrymmet runt honom], detta brukade vara pensionatets sida. Det är en "kominka”, ett riktigt gammalt hus. Den hade ett grästak när jag köpte den. Det var ett riktigt bra upplägg för två personer, ett par eller en enda person att ha ett pensionat. Men när du har två döttrar blev vi för upptagna. Jag jobbar och sen efter hämtar vi barnen från hoikuen (dagis) det är dags för middag och det blir bara för stökigt. Det är stökigt, så vi har inte drivit pensionatet av den anledningen. Men vi hittade nyligen ett nytt hus som ligger precis på vägen. Så vi ska öppna pensionatet igen och vi jobbar också på några andra små affärsplaner som passar in i te. Jag vill göra cykelturer i Otoyo. 

Moé: Åh, cykelturer och te! Det skulle definitivt få mig att vilja besöka... 

Yancy: Ja, vi har alla dessa vackra natursköna bergsvägar med väldigt lite trafik. Och vi jobbar på att öppna en cykeltursverksamhet och sedan öppna det här pensionatet igen. Det gör det mycket lättare att sälja te om du har andra kunder som kommer via ditt företag. När vi var på pensionatet satt jag i huset "irori” (traditionell japansk nedsänkt härd) rum chatta med kunder, dricka te. Och säljer nästan alltid ett par påsar te. Så jag kommer fortsätta försöka ett tag till. 

Moé: Det låter som en spännande plan. Så om du hade en vision om dig själv om 5 eller 10 år, skulle du säga att det skulle kretsa kring det här pensionatet, men att teodling skulle vara den centrala komponenten? 

Yancy: Pensionatet, cykeltursverksamhet och även odling och försäljning av te. Jag gillar att göra mitt eget arbete när jag kan. Jag njöt av att under de första 3-4 åren som jag bodde i Japan, jag bara gjorde olika hantverkare, klippte gräs, bara hjälpte människorna i min by. Och så för bara ett drygt år sedan började jag jobba på ett byggföretag. Men du vet, jag har andra planer. Så min 5-årsplan involverar inte att arbeta för ett byggföretag [skratt].  

 

Soba, Yuzu, Shumi på Yancha

Yancha - Soba Blommor som blommarSobablommor i full blom 

 

Moé: Genom att växla från framtida visioner till jag gissar på nuvarande aktiviteter i ditt dagliga liv såg jag att du också gör icke-relaterade teprodukter på din gård. Som soba och yuzu? 

Yancy: Japp! Så vi odlar soba, det är liksom bara en trevlig täckgröda att plantera på sommaren. Den bara växer och den har ganska vackra blommor, och så skördar vi fröna på hösten. Vi skär ner alla växter och hänger dem och torkar dem. Mot slutet av december ska jag skaka av alla frön från stjälkarna och sedan har jag en kvarn för att mala soban, och vi ska ha toshikoshi soba! (*Sobanudlar som specifikt konsumeras på nyårsafton för att önska livslängd och hälsa för det kommande året). 

Moé: Väldigt coolt, så du gör dina egna sobanudlar?

Yancy: Tja, vi är ganska dåliga på att faktiskt göra nudlarna... Vi gör våra egna sobako (bovetemjöl) och använda det för att göra pannkakor och så men vi är väldigt dåliga på att göra nudlarna [skratt]. Och så kom huset med några yuzu-citronträd, 6-7 träd. Jag planterade cirka 10 till och sedan tror jag att 8, eller 6 av dem dog... för att jag lade för mycket gödsel. 

 

Yancha - Yuzu arbeteYuzu skördar och arbetar med en av sina döttrar, 2 november 2020. 

 

Moé: Å nej… Men Shikoku måste vara en fantastisk plats för citrusträd. Jo, vi som japaner vet att Ehime Prefecture är mycket välkända för sina mikans till exempel. 

Yancy: Ja, vi har många mikans och olika sorters citrus. 

Moé: Så, skulle du säga att det här är alla sidoprojekt kring te? 

Yancy: De är bara "shumi” (hobbyer).  

Moé: [Skratt] Okej. Jo, små läckerheter är alltid trevliga att underhålla i sin vardag. 

Yancy: Precis som vi har höns. De har nyss börjat lägga ägg. Jag fick dem förra februari tror jag. Jag tänkte, jag ska bara äta dessa kycklingar. Och sedan kom jag hem fyra dagar senare och vi fick typ fyra ägg och kycklingbajs [skratt]. Vi har hållit på med blåbär också. Just nu har vi planterat 7 blåbärsplantor som vi började göra för ungefär tre år sedan och vi har 8 till i krukor precis här utanför som vi måste plantera om någon månad. Och det är liksom också potentiellt något vi kan knyta till pensionatet. Folk betalar för mikan-plockning, äppelplockning, pumpaplockning etc...så det kan bara vara en liten sak vi kan göra i framtiden. Så vi kanske kan låta folk gå ut på morgonen och plocka våra blåbär. Men egentligen är det bara en hobby. Alla mina jordbruksprojekt är bara hobbyer utom te. Jag vill tjäna pengar på te. Allt annat är bara en hobby.  

 

Climate Change & Aruse (Tea Village) 

Moé: Så i våra tebonde intervjuer igenom Yunomi, har vi frågat om effekterna av klimatförändringar på teodling. Jag vet att du har odlat te under en kortare tid, men jag var nyfiken på att fråga om du har märkt någon påverkan av klimatförändringar på teodlingen i vardagen, eller om detta är ett ämne som du tänker på som tebonde? 

Yancy: Jag skulle faktiskt inte veta något om det. Jag har inte gjort det länge nog. Och jag tror att ingen någonsin har nämnt det för mig. Du vet, alla andra tebönder. Där min tefarm är, är det en teby. Nästan alla har, ni vet, någon liten eller större tefarm. Men ingen har nämnt något för mig om klimatförändringar. Vi hade ett problem för två år sedan, i våras. Där den nya maj kom ut. Teet började växa för ichibancha. Och så hade vi en natt med "shimo" (frost) och sedan, "shimo yaketa”, så frosten brann. Min gård hade ganska tur eftersom min tegård ligger längre ner i byn. Så egentligen var det inte så illa för mig. Men många av de andra tebönderna fick ungefär hälften av sin normala skörd. 

Moé: Och jag antar att det berodde på att där din tefarm ligger (Aruse, Tokushima Prefecture) är frost inte vanligt, eller hur? För jag har observerat att man kanske på frostbenägna tegårdar ser frostskyddsfläktarna. Så det här måste ha varit ett atypiskt år? 

Yancy: Ja, det var bara lite konstigt. Vi har precis haft en förkylning. Det var varmt, varmt, varmt, och sedan var teet som, "Okej! Vi kommer!" och sedan växer teet stadigt och sedan hände köldknäppet. Jag vet inte om det hade något med klimatförändringen att göra. Men en del av klimatförändringarna är typ av mer oberäkneliga vädermönster. Så det kan vara...men det låter som att det här inte var första gången något liknande hände, men det är lite ovanligt.

Moé: Jag förstår... Tja, många av våra tebönder har nämnt att den globala uppvärmningen inte uppenbarligen påverkar deras teodling på en akut nivå, men på en längre tidsskala föreställer jag mig att det har skett förändringar som har märkts men som också sker på ett makro -nivå. Hur som helst, du nämnde att din tefarm ligger i en teby. Skulle du säga att det finns en känsla av gemenskap? Eller arbetar människor mer individuellt? 

Yancy: Det finns helt en känsla av gemenskap. Alla hjälper varandra på varandras gårdar. Vi äter alla lunch tillsammans när vi skördar te. Här omkring för en lön är "ichinichi ichimanyen” (endagslön ungefär, $88.00) och sedan matar tebonden dig alltid lunch [skratt] och sedan i slutet av dagen skickar de vanligtvis hem dig med ett par öl också. Så vi alla bara äter och jobbar tillsammans. Jo, de flesta är i 60- och 70-årsåldern. Ett par som jag jobbar för - de är båda ungefär 85 år gamla och jag går och trimmar te med dem men de kan fortfarande bara göra det. 

Moé: Ja, jag blir ofta förvånad över de äldre tebönderna i Japan.

Yancy: Så det finns en övergiven skola. Så där jag bor, byn där jag bor och där jag odlar te är skilda från varandra. I tebyn Aruse finns en gammal övergiven skola. Men de har förvandlat den övergivna skolan till ett pensionat. Så det är typ deras samhällsprojekt. Alla gör det tillsammans. Jag tror att de är stängda just nu på grund av coronaviruset. Men hur som helst, det finns en bra känsla av gemenskap. Alla hjälper varandra i teodling, de gör soba tillsammans, jagar tillsammans... Det är en ganska bra gemenskap.

 

Yancha - teböndergemenskapTebönder som hjälper varandra. 

 

Moé: Åh, det påminner mig om när jag var i Houichi (Tokushima-prefekturen), det var väldigt fina sobafält och där jag bodde gav värden vår grupp möjligheten att bara äta vildfångat kött som vildsvin och rådjur [skratt]... låter liknande, även om det mer var en sötpotatisby. Och att byta ämne lite, när du anställer dina deltidsarbetare, är det bara under den hektiska skördeperioden? 

Yancy: Japp. Så på min tefarm tar det en dag för skörd. En ganska hel dag. Och jag brukar anställa cirka 6 personer. Minst 3 personer som kan köra maskinen och sedan behöver jag 3-4 personer som kan bära påsarna fulla med te ner till vägen. Min gård ligger lite långt från vägen så jag måste anställa folk för det. Förutom det är det bara två andra gånger om året när jag behöver en annan person. Bara för att göra "sentei” (skärning av tebuske)  på sommaren och även på hösten. För 3-4 veckor sedan gjorde jag min fall sentei och jag behövde bara en annan person för det.

Moé: Och utanför dessa tider är det främst bara du? Det är att övervaka och spåra saker, göra allt teodlingsarbete? 

Yancy: Japp, det är främst jag. Jag klipper gräset, plockar ogräs och vinrankor. Min fru hjälpte till i år. Det var så fint! Men hon är gravid igen. Så vi har en bebis till. 

Moé: grattis! 

Yancy: Så vi ska ha tre barn. Det var så trevligt att arbeta tillsammans för jag tänkte att vi kan göra te sentei tillsammans. Men hon kommer inte att kunna göra det på ett tag eftersom hon ska skaffa barn.  

 

Yancha - Yancy Lever och Azusa-sanEtt av de speciella tillfällena då Yancys fru och partner, Azusa-san, kunde hjälpa till med teodlingsarbetet. 

 

Meddelande från Yancy Lever

Moé: Tja, det låter som att du har mycket att se fram emot! Och i bakgrunden hör jag att dina döttrar är hemma. Så jag skulle vilja avsluta med att fråga er om det är något mer ni skulle vilja säga till kunderna på Yunomi eller helt enkelt människorna som dricker ditt te, eller något annat du skulle vilja kommunicera? 

Yancy: Ja, om du redan dricker mitt te, tack för att du testade det [skratt]. Hmm, vad vill jag säga till dem?... [paus

Jag hoppas att alla som köper mitt te njuter av det och känner att de fick värde av teet. Jag uppskattar verkligen när folk köper mitt te eftersom det går mycket arbete med det. Det är ett trevligt sätt att kunna sälja mitt te genom Yunomi. Så snälla njut av mitt te antar jag [skratt]. Och för att lägga till det antar jag att många av mina teförpackningar har min Instagram QR-kod på baksidan. Så kolla in min Instagram (yancha_boroya) och då kan det vara lite kul att se alla jordbruksrelaterade saker som pågår i Japan. Och även om någon av kunderna från Yunomi är intresserade av att nå ut och vill prata med mig om vad som händer på landsbygden i Japan, jag är inte superupptagen... Tja, jag är upptagen men jag skulle gärna prata med alla som dricker mitt te eller är intresserade av att leva i Shikoku/på landsbygden i Japan. 

Moé: Jag kan vara intresserad av att kontakta dig inom en snar framtid om att bo på landsbygden i Japan! För nu, tack igen för din tid idag och jag önskar dig lycka till när du fortsätter din teodlingsresa och fortsätter att växa ditt företag med din partner och familj. Tack så mycket för att du tog dig tid och att du delar din berättelse med oss ​​idag.  

 

Mer om Yancha: 

 

 Alla bilder från det här blogginlägget kom från Yancha.  

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras